zondag 17 oktober 2010

Animaties

Één van de technisch moeilijkste aspecten voor de scheppers van een virtuele wereld als Second Life zijn de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van de avatars. Gezichtsuitdrukkingen zijn dan ook zo nu en dan tenenkrommend (met name wanneer men seksuele opwinding in een gezichtsuitdrukking probeert te vangen gaat elke seksuele opwinding bijna per definitie verloren door stompzinnige gezichten) Ook bewegingen ('animaties') zijn vaak wat onnatuurlijk: soms houterig, soms teveel ADHD en vaak op zijn minst onprettig om naar te kijken.

Maar zoals ook in de filmwereld te zien is wordt op dit terrein snel vooruitgang geboekt! Zo zijn in SL bijvoorbeeld de dans animaties van Intan vaak van zeer hoge kwaliteit. Bijna levensecht. En moet ik bekennen dat mijn dans kwaliteiten in Second Life mijn acties op de dansvloer in Real Life op alle fronten overtreffen. (Zie de eerdere dansvideo's in dit blog). En zelf vond ik ook de animaties in de paaldansvideo zeker tot de verbeelding spreken.

Marja's Sexy Walk
Om nog een voorbeeld te geven van een fraaie animatie hier een filmpje van Marja's loopje. Een loopje in mannequin stijl die de naam 'Sexy Walk' heeft... Een naam die wat mij betreft zeker de lading dekt, helemaal in de outfits waarin Marja rondloopt ;-)Let in het filmpje ook eens op hoe Marja als een gelouterd en professioneel model haar loopje precies op het ritme van de muziek afstemt. Knap hè!?

Tip: Voor wie het leuk vindt te zien hoe zo een animatie gemaakt wordt hier een link naar henmations.com. Even door het lelijke Engels met Duits accent in de intro heen worstelen en je krijgt een fascinerend kijkje achter de schermen.

0 reacties: