vrijdag 23 april 2010

Ik en mijn avatar...


Dionysos: I have a new skin....

Elvie: noticed...
Elvie: why?
Dionysos: was a gift... why not?
Dionysos: You don't like it?
Elvie: no sorry
Elvie: who is this stranger..
Dionysos: well I bring the old me back then :)
Elvie: thanks
Elvie: new one is more detailed but looks sneaky 

Zoek de 7 verschillen :-)

         Dionysos Original                                     Dionysos 'new sneaky skin'

Toen ik nieuw In Second Life binnen kwam maakte ik me nog niet te druk over de looks van mijn Avatar. Eerst maar eens gaan verkennen en leren hoe alles werkt. En een mooie Avatar... acht dat komt later wel.

Mijn Avatar werd in 1e instantie dan ook samengesteld uit min of meer toevallige bouwstenen. Je krijgt een soort basisset aan lichaamsonderdelen mee bij je 'geboorte'. En als newbie in SL krijg je nogal eens cadeautjes van andere avatars toegestopt. Zo kreeg ik in London van een katachtige vrouw spontaan een ‘entire sexy male shape’ cadeau … ontving ik een hele serie kapsels van een lief klein meisje in Afrika...  en een charmante blondine stopte mij zelfs een fors geschapen penis toe!?
Tja.. het jezelf worden in Second Life is nog een hele tour!

Wat ik echter niet voorzien was dat ik me al snel aan mijn min of meer toevallig gecreëerde avatar zou gaan hechten. Mijn avatar-ik werd steeds meer ik! En het uiterlijk van mijn avatar werd steeds meer de representant van wie ik was. En zo ook voor mijn vrienden. Bovenstaande dialoog met Elvie, één van mijn SL-vrienden van het 1e uur, slaat dan ook de spijker op zijn kop. Ook al was mijn nieuwe huid heel wat gedetailleerder en met een prachtig sixpack...Met mijn nieuwe huid was ik ik niet meer!
Het is zo'n beetje net als een acteur in een soapserie die wordt ingewisseld. Je went er aan.. maar het kan lang duren…

Dus ik heb er voor gekozen mijn eerste look voorlopig maar te houden. Ik voel me er eigenlijk wel prettig in. Er zit een bepaalde zachtheid in mijn ogen die in elk geval wat afwijkt van de 'o-kijk-mij-eens-superstoer-zijn-blikken' die ik bijna overal zie. En schoonheid zit vaak juist ook in de imperfecties!

Enigzins verdwaald in een wat sleazy barretje raak ik even aan de praat met Faye, een vrouw die haar avatar gemodelleerd had naar zichzelf. Ze kijkt me lang en indringend aan en geeft out of the blue een compliment: "I love your avatar. Don't ever change it." Dank je wel Faye. Maar zeg nooit nooit :)

1 reacties:

Anoniem zei

Wow this is a great resource.. I’m enjoying it.. good article