donderdag 29 april 2010

No drama

Wanneer je profielen van Second Life gebruikers bekijkt kom je het opvallend veel tegen: "no drama please".

Drama: SL zit er vol van. Vooral in de relationele sfeer. Al menig SL gebruiker heeft moeten ‘re├»ncarneren’ om een stalker kwijt te raken. Of om een andere reden een fris nieuw 2e leven te beginnen.

Het verzoek tot 'no drama' zal dan ook vooral betekenen: Ik heb drama meegemaakt en wil dat niet meer. Tja.. zo'n 2e leven moet wel een beetje gezellig blijven.

Toch is drama mijns inziens bijna onontkoombaar. Je kan je 2e leven natuurlijk beperken tot winkelen, wat koetjes en kalfjes gesprekken of fulltime gaan zitten mediteren onder een boom. Maar dan wordt ook een 2e leven al snel saai. Leven en drama zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo ook voor een 2e leven. En zo zullen ook de no-drama-avatars na 'herstel' waarschijnlijk weer nieuw drama gaan opzoeken!

En ergens is dat maar goed ook. Wanneer alle acteurs in een soapserie de ideale partner hebben gevonden, gelukkig zijn in hun werk en allen in perfecte harmonie samenleven, dan kan de soapserie ook direct stoppen. De metafoor: Je SL kan stoppen!

Drama zal er dus altijd zijn. In een omgeving als Second Life zelfs in zeer hoge mate. SL is immers een uitvergrote versie van het echte leven waarbij mensen wat meer durven en vaak ook vrijelijk experimenteren. En dat alles is maar goed ook voor een blog als deze. Veel drama, veel verhalen... Met dank aan alle acteurs in de grote SL Soap.

0 reacties: